More than a club

2015-10-29 - ZVK The Skulls - Roze Brigade: 2-2

Nieuwsfoto
Deze wedstrijd kondigde zich aan als een onvervalste topper. Twee ploegen uit de top van het klassement, twee punten verschil, één van de eerste moeilijke hordes die genomen moest worden.

Er werd vooraf opgeroepen als thuisploeg om vooral in blok te spelen, en te denken vanuit de defensie. Dit lukte van in het begin zeer goed. Roze Brigade had in de eerste helft iets meer balbezit en zette meer druk, maar The Skulls konden dit goed opvangen en van daaruit opbouwen.

Pas in de 22e minuut kwam er een opening in de defensie van de bezoekers. Chris Truyen kreeg de bal in het punt, en gaf deze mee met Ken De Wever die de flank afging en mooi kon afronden. Vier minuten later leidde een zeldzaam verdedigend foutje er jammer genoeg toe dat Roze Brigade de bordjes terug in evenwicht kon hangen. 1-1 was de - overigens meer dan terechte - ruststand.

Na de rust kregen we een gelijkaardig spelbeeld, alleen was het overwicht deze keer langs de kant van The Skulls. Er werd iets meer druk gezet, om toch maar te proberen die 2 punten thuis te houden. In de 41e minuut kon Francis Vanroy zoon Brian op weg zetten richting het doel van de bezoekers. Brian twijfelde niet, en schoot de bal binnen. Dat beide ploegen aan mekaar gewaagd waren werd snel duidelijk, want reed 3 minuten later trapten de bezoekers de gelijkmaker binnen.

Francis kreeg vlak voor het einde nog een enorme doelkans, maar hij kopte net naast. Twee - twee, een mooi resultaat, dat perfect de wedstrijd weergeeft. Weinig kansen, en twee ploegen van gelijk niveau.