More than a club

2016-01-08 - ZVK The Skulls - Jong&Oud 2: 3-2

Nieuwsfoto
Het was een beetje afwachten wat deze wedstrijd zou brengen. De heenmatch werd dan wel met een makkelijke 2-6 gewonnen, ondertussen slaagde de tegenstander er wel in gelijk te spelen tegen competitieleider Albiceleste. Geen makkelijke opdracht.

Dat het deze keer niet zo makkelijk zou zijn als vorige keer werd al snel duidelijk. De bezoekers verdedigden zeer sterk, waardoor het bijna niet mogelijk was een opening te vinden. Ze slaagden erin af en toe eens tegen te prikken en hadden hiermee jammer genoeg al na 2 minuten succes. Geen van beide ploegen konden nog een doelpunt maken voor de rust.

In de eerste helft kon ZVK The Skulls stilaan het laken naar zich toe trekken en dit ging zo verder in de tweede helft. Na twee minuten zette Francis Vanroy zich door en prikte de gelijkmaker tegen de netten. Niet veel later hadden de bezoekers een fout nodig om Brian Vanroy het scoren te beletten, en dus kreeg de thuisploeg een penalty. Vaste penaltynemer Chris Truyen zette zich achter de bal en schoot hem feilloos voorbij de bezoekende goalie.

ZVK The Skulls leek op weg naar een overwinning, echter een klein verdedigend foutje zorgde ervoor dat de bezoekers toch nog kon gelijkmaken. Hun vreugde was echter van korte duur, want nog geen minuut later gaf Piet Van Den Abeele de bal mee met Toby Vangeebergen die hem los voorbij de doelman knalde. ZVK The Skulls speelde de match rustig uit, gaf geen grote kansen meer weg en kwam zelfs nog een paar keer dicht bij een doelpunt.

Een moeilijke wedstrijd dus maar het nieuwe jaar werd ingezet met een overwinning. Met 18 op 26 staat ZVK The Skulls op een gedeelde derde plaats. Resultaten die doen denken aan de grote jaren waarin er gespeeld werd met spelers uit de hogere zaalvoetbalklassen ... Deze resultaten worden nu behaald door inzet, en vooral het collectief.