More than a club

2015-12-24 - ZVK The Skulls - Cafetariaboys: 6-2

Nieuwsfoto
ZVK The Skulls zat de laatste maand in een dipje, dat is het minste wat gezegd kan worden. Er werd verloren op Anaconda en Scherpschutters en nipt gewonnen tegen De Roos. Twee wedstrijden die niet zozeer verloren werden op kwaliteit, maar vooral op mentaliteit.

Voor de laatste wedstrijd van 2015 speelde ZVK The Skulls gisterenavond voor eigen publiek tegen Cafetariaboys. In de onderlinge confrontaties stond de teller momenteel op 2-2. Voor de thuisploeg was het toch even zoeken om de afwezigheid van Jan De Roover (gekwetst), Piet Van Den Abeele (gekwetst) en Ken De Wever (ziek) op te vangen.

Eén ding werd alvast duidelijk vanaf de aftrap, mentaal zat het gisteren goed. Er werd onmiddellijk goed in blok verdedigd en het balletje mooi rondgespeeld. De voorlaatste in het klassement hield aanvankelijk goed stand, maar het was een kwestie van tijd voor ze zouden buigen onder druk van de thuisploeg. In de 12e minuut kon Chris Truyen het balletje meegeven met Francis Vanroy die de bal mooi voorbij de bezoekende goalie knalde. Nog geen minuut later kon Brian Vanroy doorgaan langs de zijlijn en het balletje richting penaltypunt schuiven waar Chris Truyen de bal voorbij de doelman schoof. Halfweg was het alweer Brian die de assist gaf aan Francis, en zo stond de 3-0 ruststand op het scorebord.

Net na de koffie kreeg ZVK The Skulls een vrije trap op een mooie plaats, echter door een misverstand tussen Chris en Brian kon de tegenstander de bal onderscheppen en de 3-1 binnenleggen. De hoop voor de bezoekers was echter van korte duur. Waar Bram Veroeveren de bal eerst nog voorlangs schoot na een doorsteekpas van Chris, was vervolgens het familiekwartiertje gekomen voor de Vanroy's. Tot drie maal toe zorgde een combinatie tussen vader en zoon ervoor dat de score verder werd uitgediept. Net voor affluiten konden de bezoekers de 6-2 eindstand vastleggen.

Een perfecte afsluiter van een toch wel zeer mooie tweede helft van 2015. Waar er in het voorjaar geen enkel punt werd gepakt in competitie, staat de club met quasi dezelfde ploeg nu te blinken op een mooie vierde plaats met 16 punten. Hopelijk kunnen we deze lijn verder doortrekken naar 2016!