More than a club

2015-12-06 - ZVC De Roos - ZVK The Skulls: 5-6

Nieuwsfoto
Een felbevochten zege, dat is het minste wat je van deze wedstrijd kan zeggen. Alleen nam de tegenstander dit iets te letterlijk ...

De bezoekers begonnen redelijk goed aan de wedstrijd met iets meer overwicht, toch was het de thuisploeg die de score kon openen, en iets later zelfs verdubbelen. Onverwacht op achterstand, ZVK The Skulls moest terugknokken. Een mooie actie van Brian zorgde voor de aansluitingstreffer, en iets later kon Piet Van Den Abeele de gelijkmaker binnenknallen. Vlak voor rust was het alweer Brian die ons op voorsprong kon schieten.

Net na rust kon de tegenstander terug gelijkmaken. De wedstrijd ging redelijk goed over-en-weer, en dat was ook te zien aan de score. The Skulls klommen alweer op voorsprong met een schitterend uitgespeelde combinatie tussen vader en zoon Vanroy, waarbij Cise kon afwerken. Echter niet veel later stond het 4-4. Diezelfde familiecombinatie zorgden vlak erna alweer voor de 4-5, doch de tegestander maakte al snel terug gelijk. Diep in de tweede helft was het toch Francis Vanroy die de hattrick volmaakte, en de 5-6 eindstand binnenschoot.

Wat vervolgens gebeurde is iets wat je niet zou mogen verwachten op een zaalvoetbalveld in de derde reeks van de Liga Zemst, waar de meesten - wij toch alvast - gewoon voor hun plezier spelen. Een tegenstander ging volop door op Toby Vangeebergen die op de grond viel. De tegenstander (de kapitein zelfs!) viel vervolgens op Toby en vond het zodoende nodig met volle vuist te slagen. Gelukkig was het niet raak, maar de poppen waren aan het dansen natuurlijk. De Skulls spelers schoten te hulp om Toby weg te trekken, en de gemoederen te bedaren. De scheidsrechter trok, meer dan terecht, rechtstreeks rood voor de kapitein van de thuisploeg.

Er werd nog even doorgespeeld en die rode kaart was blijkbaar nog niet voldoende voor De Roos. Piet Van Den Abeele kreeg de bal aangespeeld, en een speler van de thuisploeg achtte het nodig om langs achter volop door te gaan op zijn knie. Resultaat: letsel aan de ligamenten, en minstens vier weken aan de kant. Dit hoort niet thuis op een zaalvoetbalveld!