More than a club

2015-11-03 - Fistik United - ZVK The Skulls: 5-5

Nieuwsfoto
Na gisterenavond kan gezegd worden dat het zeker en vast geen toeval meer is dat The Skulls bovenaan meedraait. Met een uitwedstrijd naar Fistik United stond één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen voor de boeg.

The Skulls speelde als een hecht blok en poogden hoog druk te zetten. Aanvankelijk werkte dit goed, en kwam de tegenstander er moeilijk door. Na 2 minuten vonden ze echter toch een opening en stond het 1-0. Gelukkig kon Ken De Wever op aangeven van Francis Vanroy direct terug tengenprikken: 1-1. ZVK The Skulls begon dan de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken, wat resulteerde in een lichte frustratie en stilaan wat gemor bij de thuisploeg. Eén van hun spelers raakte zo gefrustreerd dat hij het nodig vond een ferme tackle in te zetten op Brian Vanroy. De ref trok dan ook meer dan terecht geel gezien zo'n actie niet thuis hoort in de zaal.

Toch was het de thuisploeg die niet veel later terug op voorsprong kon klimmen, maar gelukkig kon ook nu The Skulls weer onmiddellijk gelijkmaken met een doelpunt van Brian. Dit gaf de bezoekers de nodige kracht om nog hoger te storen en door te drukken. In de 16e minuut kon Ken de 2-3 voorsprong binnenknallen. Diezelfde Ken gaf enkele minuten later de assist aan Francis voor de 2-4. Vlak voor de rust kon The Skulls zelf nog de 2-5 maken via Brian.

Na de rust zagen we ongeveer hetzelfde spelbeeld echter lukte het niet meer om een doelpunt bij te maken. Na een overtreding kreeg een tweede speler van Fistik United alweer een geel karton. Niet veel later viel er ook één langs bezoekerszijde: na een lichte tackle mocht Brian Vanroy gaan douchen. Ongeveer op hetzelfde moment verloor ZVK The Skulls ook nog eens Piet Van Den Abeele met een knieblessure. Het wegvallen van twee sterkhouders maakte het zeer moeilijk om nog aanvallend verder te blijven spelen. The Skulls schakelde over op meer defensief spel, en het werd stilaan meer pompen of verzuipen. Al snel volgde de 3-5, en met een wel heel lichte penalty zelfs de 4-5.

Een alweer uitmuntende Stephan Van Ettinger hield de ploeg aanvankelijk nog recht in de slotminuten met een paar schitterende reddingen, maar ook hij kon niet vermijden dat de thuisploeg net voor affluiten de gelijkmaker kon binnentikken. Vooraf zou je tekenen voor een gelijkspel, maar acheraf gezien voelt dit toch wel zuur aan.

De volgende competitiewedstrijd wordt pas gespeeld op vrijdag 27 november tegen ZVC Anaconda. De ploeg krijgt zo alvast enkele weken rust, en hopelijk kunnen we dan de geblesseerde Piet Van Den Abeele recuperen.